Cine de Crăciun gătește, bine face, bine găsește

 

Încă nu te-ai hotărât ce prăjitură să faci de Crăciun? Am cules pentru tine o rețetă de la socăcița Acu Doina, din Rebrișoara. Este foarte simplu de făcut și, te asigurăm, foarte gustoasă!

Prăjitura Vera

Ingrediente:

  • Pentru blat: 4 ouă, 200g zahăr, 200g smântână, 50g nuci măcinate, o jumătate linguriță bicarbonat, 10 linguri făină, 1 lingură cacao
  • Pentru cremă: 4 ouă, 350 g zahăr, 200g unt

 

 

Preparare blat: Se separă albușurile de gălbenuș, se bat spumă cu zahăr. Se încorporează treptat gălbenușurile, smântâna, făina , bicarbonatul, cacao și, la final, nucile măcinate. Se coace ca orice pandișpan.

Preparare cremă: 4 ouă întregi se amestecă cu 350 g zahăr, se fierb pe aburi si, când s-au omogenizat, se adauga 200g unt bătut spumă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Servire: Blatul se taie pe jumătate și se pune crema la mijloc. Poftă bună!

P.S. Mulțumit(ă) de rezultat? Fă o poză prăjiturii proaspăt scoase din cuptor (pasul 1), încarc-o pe Facebook (2), etichetează Fundația Progress în fotografie (3) și poți câștiga un șorț și o cană personalizată!

***Câștigătorul/câștigătoarea va fi extras prin www.randompicker.com în data de 28 Decembrie. La selecție vor participa doar persoanele ce au respectat cei 3 pași de mai sus. Imaginea de mai jos este cu titlu de prezentare.