Ghidul Diversității este acum online!

 

Departe de a se pretinde un îndreptar în domeniul său, Ghidul este o carte deschisă oricui doreşte să contribuie la redescoperirea, documentarea, promovarea şi valorificarea filoanelor patrimoniului bistriţean năsăudean.
Prin realizarea Ghidului propunem chiar un exerciţiu de scriere colectivă, al cărui rezultat să ne cuprindă pe toţi: români, saşi, maghiari şi romi, pe cei mai bătrâni, pe cei mai tineri şi pe cei care ţin legătura, după cum ar putea ţine şi rânduiala – fiii celor bătrâni, părinţii celor tineri. Împreună putem scrie o poveste, dincolo de diversitate. O poveste despre identitate – a noastră, a bistriţenilor şi năsăudenilor de pretutindeni.
Mai mult, ne dorim ca – până la finalul proiectului – să transformăm acest Ghid într-o carte interactivă. Cântece și povestiri de ascultat, înregistrări de văzut, rețete vechi – culese de la socăcițe – de descărcat. Tehnic, se poate. Practic, avem nevoie de cât mai multe contribuții. Astfel, te invităm să lucrăm împreună!

socacite@progressfoundation.ro dacă dorești să documentezi patrimoniul cultural sau dacă ai deja resurse pe care le poți pune la dispoziție pentru completarea acestui Ghid.
Până la vești noi, te invităm să răsfoiești Ghidul și ne-am bucura dacă ne-ai spune cum ți se pare.